Járvány

Koronavírus - A betegek kapcsolatainak feltérképezése jelentősen növelheti a fertőzöttek számát

A koronavírusteszt által szerdán pozitívnak bizonyult két beteghez köthető 12 fős csoporton kívül három megfertőződött katonát is találtak, az ő kapcsolataikat is feltérképezik jelenleg a hatóságok Franciaországban.

2020.02.28 10:56MTI

Franciaországban a korábbi 18-ról csütörtökön 38-ra emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma - közölte esti sajtótájékoztatóján Olivier Véran egészségügyi miniszter. Közülük 12-en annak a Párizstól északra található Oise megyében élő férfinak a környezetéből valók, aki előző nap hunyt el egy párizsi kórházban. A tárcavezető elmondta: több ellenőrzés is folyamatban van a kedden és szerdán észlelt esetek miatt, ami jelentősen növelheti a fertőzöttek számát.

A koronavírusteszt által szerdán pozitívnak bizonyult két beteghez köthető 12 fős csoporton kívül három megfertőződött katonát is találtak, az ő kapcsolataikat is feltérképezik jelenleg a hatóságok.

A szerda hajnalban elhunyt első francia áldozat egy 60 éves tanár volt. Az első hírek arról szóltak, hogy Kínában kaphatta el a vírust, de később kiderült, hogy nem járt az új koronavírus által érintett országokban, sem Kínában, sem Olaszországban.

A fertőzöttek számának hirtelen növekedése elsősorban azzal magyarázható, hogy az egészségügyi hatóságok jelenleg megpróbálják feltérképezni, hogy a február 10-e óta beteg férfi - akiről csak a halála előtt pár órával derült ki, hogy az új koronavírus okozta megbetegedésben szenved - hol és kitől kaphatta el, illetve kinek adhatta át a korokozót.

Egy 55 éves férfit ugyanabból a Párizshoz közeli megyéből, ahol a szerdán meghalt beteg élt, válságos állapotban kezelnek kórházban, s róla is úgy tudni, hogy nem járt sem Kínában, sem Olaszországban.

A két férfi egymástól negyven kilométerre lakott és dolgozott, de nem ismerték egymás.

Franciaországban a járvány kezdete óta ketten vesztették életüket, a tanáron kívül egy héttel ezelőtt egy nyolcvanéves kínai turista, 12-en meggyógyultak, 24-en vannak kórházban, akik közül két beteg állapota súlyos, a többiek jól vannak.

A francia kormány szerint Franciaország készen áll a járvány leküzdésére, és az esetek gyors feltérképezésével "időt nyert". A legfontosabb jelenleg megtalálni azt, hogy kitől indulhatott el a korokozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.