Járvány

Koronavírus - Hőérzékelő kapukkal készülnek a cannes-i filmfesztivál

Cannes-ban már most is ellenőriznek minden partra szálló utast.

2020.02.27 06:30MTI

Hőérzékelő kapukat rendelt az új típusú koronavírus kiszűrésére a cannes-i önkormányzat. A berendezéseket a filmfesztiválnak helyet adó épület, a kikötő és a repülőtér bejáratainál állítják fel - írta a Nice-Matin regionális napilap.

A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a május 12-én kezdő 73. cannes-i filmfesztivál rendezvényeire várhatóan már csak a testhőmérséklet ellenőrzése után lehet bejutni, és a tenger felöl is csak a hőérzékelő kapukon keresztül lehet majd a szárazföldre lépni. Cannes-ban már most is ellenőriznek minden partra szálló utast.

A tengerparti kisvárosban szolgálatot teljesítő valamennyi rendőrt felszerelik lázmérővel, elsősorban a gyerekek és idős emberek ellenőrzésére.

Lapértesülés szerint Cannes önkormányzata sok egészségügyi maszkokat is rendelt.

David Lisnard cannes-i polgármester a helyi prefektúrától azt kérte, hogy a szomszédos Nizza kórházához hasonlóan a cannes-i egészségügyi intézményeket is szerelje fel minden szükséges eszközzel az esetleges megbetegedések tesztelésére és kiszűrésére.

A szomszédos észak-olaszországi járványhelyzetre utalva Olivier Véran francia egészségügyi miniszter kedden arra figyelmeztetett, hogy a járvány "az ország kapujánál van". Megerősítette, hogy Franciaországban továbbra sincs új fertőzött, a korábban diagnosztizált 12 beteg közül 11-en meggyógyultak, egy nyolcvanéves kínai turista pedig meghalt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.