Környezetvédelem

Hulladékkatasztrófa a budapesti Terebesi erdőben - videó

Hulladékkatasztrófa van a Tiszán, az óceánokon és Budapest majdnem kellős közepén, a Terebesi erdőben: ez nem a Balkán, ez Magyarország fővárosa.

2020.02.11 13:20ma.hu

Hiába mutatták be a Hulladékvadászok 4 évvel ezelőtt a területet és hívták fel a figyelmet a környezetszennyezésre, bár a sokkoló felvételeik hatására 2016-ban kitakarították a Terebesi erdőt, mára ismét tombol a hulladékpokol!

"Miközben milliók aggódnak a felgyorsult klímaváltozás és a természeti katasztrófák káros hatásai miatt, addig mások büntetlenül rombolják a környezetünket. A jelenlegi esetnél a szemetelők az illegális hulladéklerakás mellett időszakos hulladékégetéssel fokozzák a környezetszennyezést.
A helyszín a főváros pesti oldalának kellős közepén található, az Örs vezér tere és az Éles sarok között" - írták.

Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapító hulladékvadászának 2020. január 28-án hatósági kíséretben tett terepszemléje megtekinthető az alábbi videóban. Mindenkinek előre jelezzük, hogy a videóban felkavaró képsorok láthatóak.

Az erdő és környékének területén évek óta súlyos problémákat okoznak a szemetelők és az általuk illegálisan lerakott több száz tonna hulladék. A korábbi információik szerint a terület tulajdoni viszonyai évek óta rendezetlenek. A területen közel 400-500 köbméter illegálisan lerakott hulladék található.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.