Környezetszennyezés

Több ezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki egy szlovákiai biogáz üzemben

Nagyjából 300 méter hosszan a földre, illetve részben a helyi patakba.

2020.02.07 13:57MTI

Mintegy háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki a közép-szlovákiai Csabrágvarbók (Cabradsky Vrbovok) község közelében lévő biogáz üzem egyik konténeréből csütörtökön - közölte a szlovák rendőrség.

Az iszapszerű anyag a gyárban történt meghibásodás után ömlött ki, nagyjából 300 méter hosszan a földre, illetve részben a helyi patakba.

Helyi médiajelentések szerint a helyszínre kiérkezett tűzoltó egységek jelenleg annak megakadályozásán dolgoznak, hogy további hulladék jusson a patakba.

Milan Blasko, a járási környezetvédelmi hivatal vezetője szerint már mintákat vettek az iszapos hulladékból, de annak pontos összetételéről csak napok múlva lesznek pontos adatok. Blasko ugyanakkor elmondta, a kiömlött biohulladék közvetlenül nem veszélyes az emberekre, hiszen azt a szántóföldek trágyázására is használják, ám a talajvízbe jutva veszélyt jelenthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.