Járvány

Lehet megvan az ellenszer a koronavírusra!

Nehezen, de úgy tűnik, egy HIV/AIDS-influenza kombináció ki tudja ütni a nyavalyát.

2020.02.03 10:28ma.hu

Thai szakembereknek már másodjára is sikerült meggyógyítaniuk egy nagyon súlyos, koronavírussal fertőzött beteget egy új gyógyszer-kombinációval.

A második vuhani fertőzött pácienst is a HIV/AIDS és influenza vírusellenes készítmény kombinációjával tudták sikeresen kezelni.

Dr. Kriangsak Atipornwanich, a thaiföldi egészségügyi minisztérium orvosi csapatának egyik tagja szerint nagyon várják a végleges eredményt, amely kimondja, a gyógyszermix általánosan is hatásosnak minősíthető.

Először egy 71 éves nőn alkalmazták, aki az összes (19) thaiföldi beteg közül a koronavírus-fertőzés legsúlyosabb tüneteit mutatta. Nagyon jól reagált a kezelésre, és nagyobb dózis adagolása után a szervezetéből eltűnt a vírus. Jelenleg már rehabilitáción vesz részt.

Most ugyanezt a lopinavir-ritonavir-oseltamivir kombót alkalmazták a másodiknál is, akinél szintén jó eredmények születtek.

A thai kutatók felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat. "Ha bebizonyosodik, hogy az általunk alkalmazott módszer, illetve dózis minden megbetegedést meggyógyíthat, az az egész emberiség javát szolgálhatja" - mondta Dr. Atipornwanich.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.