Járvány

A koronavírus fészkéből érkeznek turisták Budapestre

A kínai társaság egy európai körúton vesz részt, és korábban 24 órás orvosi felügyelet alatt tartották őket.

2020.01.29 14:58ma.hu

Szerdán érkeznek Szerbiába, és két-három napot töltenek Belgrádban azok a kínai turisták, akik európai körúton vesznek részt, és a szerb fővárosból Budapestre indulnak tovább - szemlézi a Blikk a szerb Blic.rs-t. Mint arról a bulvárlap beszámol, a 29 fős csoportból tizennyolcan Vuhanból, a koronavírus-járvány epicentrumából érkeztek, ezért Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is átestek egészségügyi ellenőrzésen - a koronavírusos betegség jeleit nem észlelték náluk. A turisták, akik egészségügyi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik, várhatóan pénteken érkeznek meg Magyarországra.

Megvan a kínai pilóta vizsgálatának első eredménye

Közben kiderült, már láztalan és panaszmentes az a kínai pilóta, akit kedd este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállítottak be a László Kórházba, ahol a szigorú protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették.
Mint ismeretes, a Shanghai Airlines kedden 19.37-kor landoló járatának elsőtisztjét lázas állapotban vitték kórházba.
A pilóta állapotáról és a koronavírus-járványról Szlávik János, a Dél-pesti Kórház infektológiai osztályvezető főorvosa is beszélt az InfoRádióban, és részletesen elmondta, miért nem lehet jelenleg világjárványról beszélni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.