Világvége

A világ interaktív koronavírus-térképe már elérhető

Hopej tartomány egyik kórházában meghalt a fertőzéstől egy 62 éves orvos, aki a frontvonalban küzdött az elmúlt napokban a járvány ellen.

2020.01.26 10:17ma.hu

További 15 ember veszítette életét szombatra az új koronavírus okozta megbetegedésben Kínában, s ezzel a kór halálos áldozatainak száma már 41-re nőtt - jelentették be a kínai egészségügyi hatóságok szombaton, közölve azt is, hogy a fertőzöttek száma 1287-re emelkedett. Azt tanácsolják a vírussal esetleg megfertőződöttek számára, hogy ne kórházba menjenek, terjesztve a betegséget, hanem a hatóságok által megadott információs telefonszámot hívják.

Nézze meg, hogyan állunk

Kattintson a képre >>>


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön azt közölte, hogy korai még "nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet" meghirdetni. "Kínában szükséghelyzet van, de ez még nem jelent világméretű egészségügyi válsághelyzetet" - közölte a WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus a szervezet sürgősségi bizottságának ülése után.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.