Földmozgás

Azt hitték, csitul az albán térség, most végzetes utórengéstől tartanak

A várttól elmarad az utórengések száma, azonban ez nem jelenti azt, hogy hátra lehet dőlni, a szakértők szerint ugyanis egy súlyos utórengés még jöhet.

2019.11.28 13:39ma.hu

Olyannyira, hogy egy békés éjszaka után november 28-án újabb rengés rázta meg Albániát, ezúttal a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű rengés pattant ki - írta az olasz Inmeteo.net. Epicentruma az Adriai-tengerben, körülbelül 4-5 kilométerre lehetett Durrestól, ahol még mindig keresik a romok alatt a lehetséges túlélőket. A rengést az olaszok is érezték.

Mint ismeretes, a balkáni ország fővárosát és északnyugati részét keddre virradóra 6,4-es földrengés rázta meg, több épület összedőlt. A tiranai egészségügyi minisztérium közlése szerint a földrengés legalább tizennégy halálos áldozatot követelt, a sérültek száma meghaladja a hatszázat.

Harminc év óta ez volt a legerősebb földrengés Albániában.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.