Világvége

Egy nap Sydneyben olyan, mint elszívni 32 szál cigit

A tudósok szerint a mérgező részecskék még a magzatoknak is ártanak és akár szívrohamot is okozhatnak.

2019.11.26 15:35ma.hu

A légzőszervi megbetegedésekkel foglalkozó Dr. Brian Oliver kutató elemezte a bozóttüzekkel sújtott Ausztrália légszennyezettségét. Nagyságrendileg ez azt jelenti, hogy az olyan károsanyag-mennyiségek, amelyek 6-8 értékek között mozognak, most bőven 600 felett járnak.

Rengeteg gáz és részecske kering most a levegőben, amelyek belélegezve akut és krónikus megbetegedéseket is okozhatnak. Felhalmozódva a szervezetben a tüdőn kívül, szív- és érrendszeri problémakat is eredményezhetnek. Olyan tartós gyulladások is kialakulhatnak a szervezetben, amelyek hosszútavon komolyan sújtják az egészséget. Állapotos nőknél pedig rendkívül rossz hatással vannak a magzat egészségére is. Összehasonlításképpen: 24 óra a szabad levegőn Sydneyben vagy 32 szál cigaretta elszívása ugyanennyi idő alatt nagyjából egyenértékűen káros a szervezetre nézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.