Világvége

Elpusztult a koala, hiába vetkőzött melltartóra a nő, hogy a blúzában kimentse - videó

Az állat annyira súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy feladta a harcot...

2019.11.26 13:05ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, halált megvető bátorsággal rohant a tűzbe, levette a blúzát és abba csavarva mentett ki egy súlyos égési sérüléseket szenvedett állatot. Miután sikeres volt az akció, a koalát egyik unokájáról nevezte el.

"Rémisztő volt látni, ahogy menekülni próbál a lángok elől, de semerre sincs kiút. Olyan védtelennek tűnt, ahogy próbálta elkerülni a parázsló tüzet. Tudtam, hogy meg kell védenem a kis testét, ezért ahogy odarohantam hozzá, levettem a blúzomat és becsavartam vele. Próbáltam minél előbb kiszaladni a tűzből, mert nagyon nagy volt ott a forróság. Tényleg ijesztő volt" - nyilatkozta Toni Doherty, aki meg is látogatta a kórházba került koalát.

Az állat azonban nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a végtagjai és a mancsai teljesen megégtek, de voltak égési sérülései a hasán, a mellkasán és az orrán is. Egy ideig úgy tűnt, van esélye a gyógyulásra, sajnos azonban nem így alakult, pár nappal később elpusztult.

A koalák bozóttűz esetén különösen nagy veszélyben vannak, mivel szaladni nem tudnak, a fák tetejére próbálnak mászni, ahol azonban a legnagyobb a forróság. A mostani tűzvészben gyakorlatilag a kihalás szélére került a faj.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.