Világvége

Bakancsos kutyus menti a koalákat az ausztrál bozóttűzből - képek

Egy Border Collie és Koolie keverék Ausztrália legújabb hőse.

2019.11.25 15:21ma.hu

Gyakorlatilag kihaltak a koalák abban a térségben, amelyben bozóttűz sújtja Ausztráliát. Rengeteg állat elpusztult, sokat pedig kórházakban - vagy önkéntesek saját otthonukban - kezelnek különböző fokú égési sérülésekkel.

Egy cuki kis piros bakancsos mentőkutya is segít abban, hogy felkutassák a mentőexpedíciósok a koalákat: amikor Bear (Maci) koalaszagot érez, azonnal jelzi, hogy nyomot fogott.

A keverék kutyus bizonyára átérzi a helyzetet, ugyanis korábbi gazdái az utcára tették. Ezt követően karolták fel a hontalan ebet, és speciális kiképzés után ő lett az első és egyben az egyetlen kutya a világon, aki képes kiszimatolni a koalákat még akár ürülékük alapján is.

Nem túlzás, hogy a mentőkutya hősiesen végzi munkáját, hiszen a koalák már a végét járják, eddig is veszélyeztetett faj volt, most meg aztán pláne. Persze, az emberek is mindent megtesznek, de valljuk be, a kutyaszimatnál kevés megbízhatóbb nyomozó van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.