Világvége

Albán földrengés: horror Tiranában - videó

A Richter-skála szerinti 5,6-os rengés komoly károkat okozott az albán fővárosban.

2019.09.22 13:29Ma.hu

A jelenlegi adatok szerint több mint félszáz ember megsérült, miután komoly, a Richter-skála szerinti 5,8-as földrengés pattant ki mindössze 10 kilométer mélyről Tirana térségében. Albánia fővárosa az ország legnépesebb városa, lakossága közel 400 ezer fő.

A rázkódást 11 perccel később egy még erőteljesebb utórengés követte. Hatalmas károk keletkeztek az infrastruktúrában és az épületekben is. A főváros, Tirana után Durres egész Albánia második legnépesebb városa a maga 124 ezer lakosával. Igazi kikötőváros és turistacélpont, amelynek szinte a tövében pattantak ki a rengések, így a károk itt a legnagyobbak. Beszámolók szerint épületek dőltek romba, téglák potyogtak az égből autókra, járókelőkre, a föld több mint 10 másodpercig remegett. Az egyik szemtanú azt mondta, félnek visszamenni a lakasokba. "Ilyen még sosem történt Albániában" - mondta az egyik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.