Forgószél

Hurrikán: így néz ki az űrből a szörnyeteg

5-ös erősségű hurrikánná fokozódott Dorian, mire elérte a Bahamákat. Középpontjában a nyomás 910 hPa körül alakul, a legerősebb széllökések pedig meghaladják a 300 km/h-t.

2019.09.02 16:13ma.hu

Az Amerikai Egyesült Államok partjaihoz közelít a Dorian nevű gigantikus hurrikán, amely a szezon idei első komolyabb forgószele. A ciklon várhatóan szeptember 2-án éri el Floridát úgy, hogy már vasárnap elérte a legmagasabb kategóriát: az óránként 285-300 kilométeres sebességű széllel süvítő vihar 7-8 méter magasra korbácsolta fel a tenger hullámait. A ciklonról a NASA is közölt képeket. Az alábbit a Nemzetközi Űrállomás (ISS) rögzítette, amint a vihar az Atlanti-óceán fölött kavarog:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.