Tűzhányó

Egymás után többször is ismétlődő, hatalmas robbanással tört ki az olasz vulkán - videók

A Stromboli a Tirrén-tengerben, Szicíliától északra elhelyezkedő vulkáni eredetű Lipari-szigetek legészakibb tagja. Vulkánja a Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója.

2019.08.29 09:43ma.hu

Szerdán kitört az olaszországi Stromboli vulkán. Két hónappal ezelőtt ugyancsak volt egy kitörés, ami jóval komolyabbnak bizonyult és halálos áldozatot is követelt.

Sokan tartózkodtak a kikötőkben, illetve a tengerparton, de a helyiek (kb. 500 lakos) már nem rémültek meg annyira, ellenben a turistákra a frászt hozta a kitörés után megjelenő gigantikus hamufelhő, és az alatta mozgó úgynevezett piroklaszt ár.

Miután mindenki megnyugodott, a turisták már simán szelfiznek a tűzhányóval.

Eleinte nem szóltak károkról a hírek, de egyes beszámolók szerint a hamufelhő mellett már kisebb kövek is távoznak a vulkánból, a kiömlő lávafolyam pedig erdőtüzeket okoz a tenger felé tartva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.