Katasztrófa

Brutális árvizek Dél-Kínában, miközben egy tornádó is megcibálta az országot

A Narancs-szigetet le kellett zárni, miután a felduzzadt Hsziangcsiang folyó részben elárasztotta a szigetet.

2019.07.11 14:24MTI

Az elmúlt napok súlyos esőzései következtében kialakult árvizek miatt mintegy 77 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát Dél-Kínában - jelentette a China Daily kínai pártlap csütörtökön a katasztrófavédelmi minisztériumra hivatkozva, hozzátéve, hogy a szélsőséges időjárás összesen csaknem 1,63 millió embert érint.

A központi árvízvédelmi hatóság munkacsoportokat küldött az árvíz sújtotta területekre - Hunan, Csainghszi, Kuanghszi és Kujcsou tartományokba -, hogy segítséget nyújtsanak a helyi kormányzatoknak a kárenyhítési munkálatokban.

A Hunan tartományban található, népszerű turistacélpontnak számító Narancs-szigetet le kellett zárni, miután a felduzzadt Hsziangcsiang folyó részben elárasztotta a szigetet.

Kuangszi tartományban nyolc várost sújtottak árvizek, köztük a mintegy 7 milliós lakosú tartományi székhelyet, Nanningot is.

A kínai meteorológiai hivatal előrejelzése szerint a heves esőzések a következő napokban alábbhagynak majd a Jangce vidékén, de a Tibeti Autonóm Terület délkeleti részén, valamint a vele szomszédos Szecsuan és Jünnan tartományok északnyugati részén továbbra is 50-90 milliméteres csapadékra lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.