Földmozgás

Mi marad így Dél-Kaliforniából? - képek, videók

Erőteljes földrengés és végeláthatatlan utórengés rázta meg a térséget.

2019.07.06 12:05ma.hu

Erős, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökön Kaliforniát Los Angeles térségében. Ezt számtalan, igen erős utórengés is követte. Szombaton pedig egy, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű rázkódás pattant ki ugyanott.

Kalifornia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a földrengések és nagyon aktív a vulkáni tevékenység. Ezen a vidéken bukik az óceáni lemezrész a kontinens vastagabb lemeze alá, s ez okozza az állandó földrengésveszélyt. A mintegy 40 000 kilométer hosszúságú, patkó alakú övezetet mélytengeri árkok és vulkánok sora alkotja, és a kéregmozgások okozta egyéb jelenségek (földrengések, gyakori szökőárak) jellemzik.

Disneylandet is evakuálták

A Las Vegas-i kártyapartinak is vége...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.