Járvány

Szétfertőzött két amerikai egyetemet egyetlen kanyarós diák

Az UCLA és a Cal State kampuszán van zárlat, diákok és dolgozók karantén alatt.

2019.04.26 16:50ma.hu
hirdetés

Több száz tanulót és dolgozót különítettek el két Los Angeles-i felsőoktatási intézményből, miután egy részük kanyarós emberrel érintkezett, egy részüknek nincs oltása és vannak, akikről nem tudni, hogy immunisak-e a betegséggel szemben.

A University of California és a Cal State University intézményekben kanyaróveszéllyel érintett személyeknek otthon kell maradniuk, nem szabad senkivel sem érintkezniük, és azonnal értesíteniük kell a hatóságokat, ha esetleg kanyarótünetek jelentkeznének. Van, akire csak 24 vagy 48 órás karantén vonatkozik, míg másoknak akár egy hétig is távol kell maradniuk mindenkitől.

Az oka, hogy egy UCLA-hallgatót kanyaróval diagnosztizáltak, a diák pedig legalább 500 személlyel került kapcsolatba - írta a businessinsider.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.