Földmozgás

Újabb földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket

A Fülöp-szigetek a 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, földtani törésvonalak találkozásánál. A világ földrengéseinek 90 százaléka itt pattan ki, és a vulkáni tevékenység is számottevő.

2019.04.23 15:02ma.hu

Újabb, ezúttal a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket, Samar alatt, közel Tacloban és Ormac településekhez, de országszerte érezni lehetett a rázkódást.

Többen életüket vesztették egy földrengésben a Fülöp-szigeteken hétfő délután. A 6,3-es erősségű földmozgásban több épület összedőlt. A földrengés áramszünetet okozott, még a fővárosban, Manilában is érezték. Már aznap felszólították a hatóságok a lakosságot, hogy készüljenek fel az esetleges utórengésekre.

A legtöbb halálos áldozatot követelő földrengés 1976-ban következett be a Fülöp-szigeteken. Egyes becslések szerint mintegy nyolcezren vesztették életüket a katasztrófában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.