Állati

Megérkezett a poloskák halálos ellensége

A kikelő lárvák el is pusztítják a poloskapetéket.

2019.04.01 07:51Ma.hu

Megérkezett, illetve meg is telepedett Európába a márványpoloska ellensége, a szamurájdarázs - írja a hvg.hu a Magyar Mezőgazdaság szaklapra hivatkozva.

A szaklap azt írja, Svájc Olaszországgal határos részén, Ticino kantonban egyes almaültetvényeken fedezték fel a darazsakat.

Egy nemzetközi kutatócsoport egy Európai Unió által támogatott projekt keretében azonosította az ázsiai márványospoloska parazitált tojásaiból kikelő szamurájdarazsat, amelyről a Journal of Pest Science című szakfolyóiratban írtak tavaly év végén.

A szamurájdarázs eredetileg Kelet-Ázsiában honos, petéit pedig a márványpoloska tojásaiba rakja. A kikelő lárvák el is pusztítják a poloskapetéket.

Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy a szamurájdarázs hogyan került be Svájcba, de valószínű, hogy maguk a poloskák hurcolták be testükön saját ellenségeiket.

A szamurájdarázs nem csíp, és mindössze 2 milliméteres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.