Veszély

Hatalmas darázsinvázió várható Magyarországon

A szokásosnál enyhébb tél miatt rengeteg darázs telelt át.

2019.03.30 10:14ma.hu

A következő hetekben rendkívül veszélyesek lehetnek a darazsak hazánkban a rovarok irtásával foglalkozó szakemberek szerint - ezt írja a Bors.

A "darázsinvázió" oka, hogy az évtizedek óta nem látott enyhe tél miatt a kaptárakban több ezer példány is áttelelhetett, pedig egy átlagos tél leforgása alatt rendszerint a teljes állomány elpusztul.

A szakemberek szerint a sok darázs miatt "sorozatos balesetekre lehet számítani" a melegebb hónapokban.

A Hornetclean darázsirtó vállalat vezetője a lapnak azt mondta, hogy már most harmincegy kaptár eltávolításához riasztották őket, és ennyi riasztásra még nem volt példa március vége felé.

A szakértő azt mondta, hogy legutóbb egy másfél méternél is nagyobb kaptárat távolítottak el Kecskeméten, amiben ősszel körülbelül 65 ezer német darázs lakhatott, és most voltak benne pár ezren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.