Világvége

Döbbenet: 40 kiló nejlonzacskót szedtek ki annak a bálnának a gyomrából, akit holtan sodort partra az óceán

A gyilkos műanyagszemét között volt 16 rizses zsák, 4 banánültetvényes zsák, és rengeteg bevásárlószatyor.

2019.03.18 09:45ma.hu
hirdetés

A Fülöp-szigeteki Mindanao szigeten vetett partra a víz egy fiatal bálnatetemet szombaton. A helyi D'Bone Collector Museum megszervezte a boncolást tengerbiológusokkal és önkéntesekkel, hogy kiderüljön, mi okozta a korai halált. A munkálatok során mindenki ledöbbent, mikor a fiatal Cuvier-féle csőröscet gyomrából legalább 40 kilogrammnyi műanyagszemetet távolítottak el.

A béltartalom között volt 16 rizses zsák, tömérdek bevásárlószatyor és jópár banánültetvényről származó zsák is. A szakértők szerint az állat gyomra nem bírta megemészteni a rengeteg szemetet, kínok között halt meg.

A boncolást végző szakemberek szerint még a hírekben sem láttak ennyi szemetet egyetlen állattetemben sem, annak ellenére, hogy egyre gyakrabban találkoznak ilyennel a boncolások során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.