Járvány

Egyhetes iskolaszünetet rendeltek el Szerbiában az influenzajárvány miatt

A diákoknak február 25-én kell a legközelebb beülniük az iskolapadba.

2019.02.15 10:55MTI

Egyhetes iskolaszünetet rendelt el a szerb kormány a jövő hétfőtől az általános és középiskolában, hogy ezzel akadályozza meg, vagy legalább lassítsa az influenza terjedését az országban.

A dél-szerbiai iskolákban egy héttel hosszabbították meg a téli szünetet, míg a Vajdaságban rendkívüli szünetet rendeltek el. A diákoknak február 25-én kell a legközelebb beülniük az iskolapadba.

A javaslatot az egészségügyi minisztérium terjesztette a kormány elé, mert az idei influenzajárvány során az idén eddig több mint százezren betegedtek meg, és 29-en bele is haltak a betegségbe. A tárca szerint most tetőzik a járvány, és a leggyakrabban éppen a gyerekek betegednek meg.

Az országos közegészségügyi intézet jelentése szerint az idén eddig 104 687 beteget regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.