Földmozgás

Cunamiriadó Új-Kaledónia térségében

A Richter-skála szerinti 7,6-os erősségű földrengés rázta meg a Csendes-óceán délnyugati részét.

2018.12.05 08:50ma.hu
hirdetés

A Richter-skála szerint 7,6-os erősségű földrengés volt a Csendes-óceán délnyugati részén Új-Kaledónia partjaitól 168 kilométerre. A tengerrengés a Csendes-óceáni Cunami-előrejelző Központ szerint 1-3 méter magas hullámokat indított útnak, melyek Új-Kaledónián kívül Vanuatu partjait is elérte. A Központ 1000 kilométeres körzetben adott ki riasztást, Új-Kaledónia északi partvidékének lakóinak legalább 300 méterre a parttól beljebb kell húzódniuk. A riasztás akár délutánig is érvényben maradhat, a szökőár ugyanis fokozatosan jelentkezhet.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.