Légiközlekedés

Ön szerint mennyi repülőgép repült összesen egy rekordot megdöntő napon? - videó

A reptereken is óriási a légszennyezés, az átlagnál sokkal nagyobb mennyiségű káros részecskének vannak kitéve többek között az ott dolgozók és az utasok, valamint a környéken élők.

2018.10.27 17:12ma.hu

Azt sem tudjuk, hogy mennyi repülőgép közlekedik egy teljes napon a Föld légterében, pedig a Flightradar24 júliusban jelentette be egy videóval illusztrálva, hogy július 13-án 205.000 repülőgép mozgását figyelték meg, amely minden addigi rekordot megdöntött.

Az Élő bolygónk szerint a hír azért is elgondolkodtató, mert a repülőgép-forgalom nagyban hozzájárul az éghajlat-változáshoz, többek között azért is, mert rengeteg szén-dioxid jut emiatt a légkörbe. A reptereken is óriási a légszennyezés, az átlagnál sokkal nagyobb mennyiségű káros részecskének vannak kitéve az ott dolgozók és az utasok, valamint a környéken élők.

Íme, a 2018. július 13-i rekord repülési nap:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.