Katasztrófa

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát

Embereket temetett maga alá egy összeomlott épület.

2018.10.11 11:10MTI

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát csütörtökön, a 6-os erősségű földmozgás Jáva és Bali szigeteit sújtotta - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). Jáván három ember vesztette életét, több épület pedig megrongálódott.

A földrengés halálos áldozatait maga alá temette egy összeomlott épület. A Bali-tengerben 40 kilométeres mélységben, a jávai Sumberanyar várostól 15 kilométerre észak-keleti irányban keletkezett földrengést Balin is érzékelni lehetett, épületek remegtek meg. A földrengés általános pánikot keltett az érintett területeken.

Az indonéziai Celebesz szigetet (Sulawesi) szeptember 28-án rázta meg egy 7,5-es földrengés, melynek következtében több mint 2000 ember meghalt és ezrek tűntek el. A földrengésben megsemmisült házak számát mintegy 66 ezerre becsülik, és több mint 74 ezer ember vált földönfutóvá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.