Katasztrófa

Újabb földrengés volt Indonéziában

Ezúttal közepes, 5,9-es erősségű földrengés rázta meg az országot.

2018.10.02 08:17ma.hu

Az újabb földmozgás fészke a múlt heti pusztító földrengés és cunami helyszínétől mintegy 1600 kilométerre, az ország déli részén, körülbelül 10 kilométeres mélységben volt.

Az indonéziai Celebeszt (Sulawesit) múlt pénteken megrázó, 7,7-es erősségű földrengésnek és az azt követő szökőárnak legalább 1203 halottja és több száz sérültje van, sok embert eltűntként tartanak nyilván.

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.