Katasztrófa

Földrengés, cunami: már több mint 1200 halott Indonéziában

Elképzelhető, hogy ez a szám emelkedni fog, ha a hatóságoknak sikerül elérniük azokat a területeket, amelyek megközelíthetetlenné váltak.

2018.10.01 10:12MTI

Joko Widodo indonéz elnök engedélyezte, hogy az ázsiai ország nemzetközi segítséget fogadjon el az országra pénteken lesújtó földrengés és szökőár után – tudatta hétfőn az ország befektetéskoordináló bizottságának vezetője.

A természeti csapásnak eddig több mint 1200 megerősített halálos áldozata van, és elképzelhető, hogy ez a szám emelkedni fog, ha a hatóságoknak sikerül elérniük azokat a területeket, amelyeket a földrengés és a cunami megközelíthetetlenné tett.

"Összesen 1203 holttestet találtunk eddig, bár néhányat még nem sikerült azonosítani”– mondta Insan Nurrohman, az Aksi Cepat Tanggap segélyszervezet igazgatóhelyettese, a Paluban tevékenykedő önkéntesek információira hivatkozva.

Willem Rampangilei, az indonéz katasztrófavédelmi ügynökség vezetője vasárnap tudatta: 300 áldozat tömegsírba kerül, amit egészségügyi és vallási okokkal magyarázott. Indonézia a világ legnépesebb muszlim országa, és az iszlám előírásai szerint a holttesteket a halált követő 24 órán belül végső nyugalomra kell helyezni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.