Forgószél

Közelít a végítélet - másfél millió embert menekítenek ki Florence elől

A 4-es fokozatúvá erősödő hurrikán miatt evakuálást rendeltek el.

2018.09.11 19:19ma.hu

„A hurrikán egyre erősebb, és az útjában vagyunk. Azt mondják, életveszélyes, és tudjuk ez mit jelent. A hullámok a part mentén, az esőzés pedig beljebb is áradást okozhat. Veszélyes lesz a szokatlanul erős szél is” – mondta Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója.

A hurrikán széllökéseinek sebessége eléri a 220 kilométer/órát. Idén ez lehet az eddigi legnagyobb trópusi ciklon, ami eléri az Egyesült Államok szárazföldi részét. Észak-és Dél-Karolina régiójában pedig utoljára 1989-ben tombolt hasonló erejű hurrikán.

„Gondolják át, merre menekülhetnek és hogy lépnek kapcsolatba családtagjaikkal, főleg az idősekkel. Töltsék fel élelmiszer-, ivóvízkészletüket, legyen zseblámpájuk, elemük, gyógyszerük, legyenek meg az irataik. Gondoskodjanak a háziállatokról”- figyelmeztetett a kormányzó.

A közelgő Florence hurrikán miatt Donald Trump Mississippi államba tervezett pénteki látogatását is lemondták. Amerikai szakértők két másik olyan trópusi ciklont is megfigyelés alatt tartanak, amelyek a partoktól távolabb örvénylenek az Atlanti-óceán fölött - írta az atv.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.