Szakértő

Biológiai fegyver veszélye miatt kerülhettek Amerikában karanténba repülők

Terroristák fekete himlővel megfertőzött öngyilkos merénylőket küldenek szét a világban.

2018.09.09 00:41MTI

Biológiai fegyver alkalmazásának gyanúja miatt kerülhetett karanténba három repülő amerikai reptereken - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy kiderült, csupán a mekkai zarándokok fertőződtek meg tömegesen influenzával, a szakértő figyelmeztetett: az influenza tünetei megegyeznek a lépfenével.

Közlése szerint, amikor fegyverekről beszélünk, számba kell venni a biológiai fegyvereket is. Példaként említette: egy biztonsági kutatóintézet néhány éve lemodellezte azt a helyzetet, amikor terroristák fekete himlővel megfertőzött öngyilkos merénylőket küldenek szét a világban.

A járvány fél év alatt 300 millió áldozatot követelne a tanulmány szerint - mondta Gyarmati István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.