Földmozgás

Erős földrengés volt Iránban

Az 5,9-es erősségű földmozgás egy életet és 58 sérültet követelt.

2018.08.26 08:42MTI

Hírügynökségi jelentés szerint az ország északnyugati részén bekövetkező 5,9-es erősségű földmozgás Kermánsáh térségében egy életet és 58 sérültet követelt.

A halottat és a sérülteket a Kermánsáhtól északkeletre fekvő Tazehabád városából jelentették. A kezdeti földmozgást két utórengés követte, amelyek egyenként meghaladták a Richter skála szerinti 3-as erősséget.

Mélyen volt az epicentrum: az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerinti 6,1-es erősségű földrengés fészke Kermánsáhtól 88 kilométerre nyugat-északnyugatra volt, 10 kilométeres mélységben.

A földrengést Bagdadban is érezni lehetett az iraki televízió szerint. Az iraki fővárosból nincsenek értesülések sérültekről.

Tavaly novemberben egy 7,3-as erősségű földmozgás az Irakkal szomszédos hegyvidéki Kermánsáh tartományban legkevesebb 530 halálos áldozatot követelt, míg a sérültek száma több ezerre volt tehető. Több mint egy évtizede ez volt Iránban a legpusztítóbb földrengés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.