Járvány

Nem árt tudni, Magyarországon is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak

A fertőzés fő időszaka augusztus-szeptember, a betegek nem egymást fertőzik meg, hanem a szúnyogoktól fertőződnek meg.

2018.08.23 10:03ma.hu

Magyarországi halálos áldozatot is követelt már idén a Közép-Európában sem ritka nyugat-nílusi láz - írja a hvg.hu a Hajdúszoboszlói Járóbeteg-ellátó Centrum főigazgatója, Varga Tamás Facebook-bejegyzése alapján. Az augusztus 10-i keltezésű posztban az áll, hogy "ebben az évben eddig 6 fő nyugat-nílusi lázzal fertőzött egyént jelentettek a megyei egészségügyi ellátók. Szűkebb régiónkból ebben az évben eddig 3 fő betegedett meg, mely esetekből egy eset sajnos halálos kimenetelű volt."

A portál úgy tudja, hogy ezen kívül is történt a közelmúltban haláleset a nyugat-nílusi láz miatt egy magyarországi kórházban.

Magyarországon eddig 39-en kapták el az esetek túlnyomó részében ártalmatlan, súlyosabb esetben azonban agyvelőgyulladással járó, és akár halállal is végződő lázas betegséget, a legtöbben Heves megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.