Világvége

Száz kilométer hosszan lángolnak a portugál erdők

További napokig eltarthat az oltás, már több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává.

2018.08.10 04:18MTI

Már száz kilométer hosszan ég az erdő a portugáliai Algarve tartománybeli Monchique település közelében és egyelőre nincs remény a gyors befejezésre.

Az oltási munkálatok a levegőből is zajlanak, azonban már így is több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává. A tűzoltóság munkáját tovább nehezíti az erős szél. A portugál miniszterelnök, Antonio Costa szerint az oltás még napokba telhet.

A hatóságok újabb területekről menekítik az embereket, ezúttal Silves közelében, ahol jelenleg is csaknem ezerházomszáz tűzoltó dolgozik.

Múlt péntek óta az erdőtüzek következtében harminchat ember sérült meg, egy súlyosan, a sérültek közt tizenkilenc tűzoltó van.

A portugál kormány kiemelt védekezési tervet küldött szét az ország minden megyéjébe, a tavalyi erdőtüzekben 114 ember halt meg a mentőegységek közti együttműködés hiánya miatt Portugáliában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.