Földmozgás

Az indonéz földrengés volt a legpusztítóbb rázkódás

Döbbenetes adatok.

2018.08.08 15:56ma.hu

Egy héten belül másodszor rázta meg földrengés Indonéziát. Több ezer épület megrongálódott, száznál is többen megsérültek; a szigetről kitelepítettek száma meghaladja a húszezret. Sürgős orvosi segítségre, gyógyszerekre és élelmiszerre van szükségük azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat.


Még mindig érezik az utórengéseket éjszakánként

A túlélőket humanitárius katasztrófa fenyegeti. A földönfutóvá lett szigetlakók összetákolt sátrakban éjszakáznak, reménykedve abban, hogy hamarosan jön a segítség. Főként ivóvízre lenne szükségük, mivel a kutakat tönkretette a földrengés, az üzletek pedig megrongálódtak vagy megsemmisültek. Az otthon nélkül maradtak egyelőre csak barátaikban és rokonaikban bízhatnak, akik Lombok középső területeiről szerzik be számukra a legalapvetőbb dolgokat.

"Még mindig érezzük az utórengéseket éjszakánként" - panaszkodott az egyik túlélő az EuroNews-nak. "Így éberek vagyunk, alig alszunk. Az életben maradtak virrasztanak és gyászolnak."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.