Tudomány

Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát?

Tudósok azt állítják, rájöttek, miért olyan veszélyes a Bermuda-háromszögként elhíresült terület.

2018.08.02 10:02ma.hu

A mintegy 7 ezer négyzetkilométeres, Puerto Rico, Miami és Bermuda között elterülő terület még a II. világháború idején vált hírhedtté, miután repülőgépek és hajók tűntek el ott nyomtalanul. A rejtély kutatói később egészen Kolumbusz Kristóf 1492-es útjáig visszamenőleg találtak hasonló eltűnésekről szóló történeteket a feljegyzésekben, írja a Fox.

A brit Southampton Egyetem tudósai most azt állítják, rájöttek, miért olyan veszélyes az Ördög háromszögeként is emlegetett terület.

Dr. Simon Boxhall szerint az eltűnésekért hatalmas, akár a 30 méteres magasságot is elérő szörnyeteghullámok (rogue waves) lehetnek felelősek. A Bermuda-háromszög területén több, különböző irányból érkező tengeri vihar találkozhat, ami a ideális a szörnyeteghullámok kialakulására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.