Katasztrófa

Görög tűzvész: magyar érintettjei is vannak a katasztrófának

Legkevesebb 74-re emelkedett a hétfő óta tartó görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma, közülük a legfiatalabb egy hat hónapos csecsemő. A sérültek száma 187, közülük 23 gyermek. Görög tűzvész: magyar érintettjei is vannak a katasztrófának

2018.07.25 13:14MTI

Egy fiatal, aki az édesanyjával tölti nyári vakációját Athénban a Blikknek arról számolt be, hogy nagyon megviselik a görögöket a történtek, a fővárosban, amelytől alig 30 kilométerre pusztítanak a lángok, leginkább a közhangulaton hagytak nyomot a történtek.

A férfi hozzátette, egy görög-magyar ismerőse közvetlenül is érintett, mivel 12 éves lánya épp Attikában volt a tűz elterjedésekor, így rögtön autóban ült, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jól van-e gyermeke. A Blikk a külügytől megtudta, a férfi a magyar nagykövetséghez fordult segítségért, a kirendeltség egyik munkatársa végül elvitte az érintett helyszínre az apát, és mint kiderült, gyermekének nem esett baja.

Néhány másik vendég az attikai szállásról a tűz miatt csapdába került, őket a tengerbe terelték, és onnan mentették ki. A part teljesen leégett, de több épületet sikerült megmenteni. Később a hotelben annyit mondtak a családnak, hogy aki ott volt, azok csapdába kerültek.

Egy másik magyar család épp Kinetába tartott, amikor Olimpia Odos autópálya elején ragadtak éjjel, mint kiderült, a biztonságuk érdekében lehúzódtak egy fizetőkapunál. A szállásra visszajutva az egyik vendég azt mondta nekik, hogy akik a tűz miatt csapdába kerültek, azokat a tengerbe terelték, és onnan mentették ki őket.

A kinti magyar konzulátus egyelőre nem tud magyar áldozatokról vagy sérültekről, de arra kérik a kint nyaraló magyarokat, hogy az elkövetkező napokban kerüljék el Rafina, Mati, Nea Voucasz és Nea Makri környékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.