Állati

Követendő példa: így újította fel az épületet a vállalkozó

Bár az épület tulajdonosa a törvény szerint járt el, mégis mindenképpen dicséretes ez a hozzáállás.

2018.07.21 12:41ma.hu

„Példamutatóan járt el az a vállalkozó Vaskúton, aki teljes körű felújításba kezdett vendéglője épületén. A bejárati ajtó felett ugyanis molnárfecskék raktak fészket és kezdtek költésbe.
Az épületen úgy végezték el a munkálatokat, hogy a fecskefészkeket nem bolygatták, azt a területet kihagyták. Most a fiókák kirepülésére várnak, hogy befejezhessék a felújítást. A Szőlőfürt Vendéglő tulajdonosa elmondta, hogy jövőre is várni fogja a fecskék visszatérését és bízik benne, hogy újra fészket raknak majd az eresze alatt” – írta Facebook-oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

A hatályos jogszabályok a természetvédelmi oltalom alatt álló madarakra a költési időszak alatt kiemelt figyelmet fordítanak. A védett madarak fészkei, tojásai és fiókái a kifejlett madarakhoz hasonlóan a törvény hatálya alá esnek, ezért pusztításuk, a fészkek és fészkelőhelyek engedély nélküli bolygatása törvénytelen cselekedet.

Tehát az épület tulajdonosa tulajdonképpen „csak” a törvény szerint járt el, mégis mindenképpen dicséretes ez a hozzáállás, és ezúton is köszönet jár neki!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.