Világvége

Felemészti az erdőtűz Coloradót

Több mint száz ház égett le Fort Garland településnél, kétezer embert kellett biztonságba helyezni.

2018.07.03 14:41MTI
hirdetés

Több mint száz ház leégett az egyesült államokbeli Colorado államban, Fort Garland településnél erdőtűz miatt. San Luis Valley hatósága Twitter-üzenetében azt írta, hogy a tűz 104 otthont semmisített meg, és további hatvan házat veszélyeztet. Áldozatokról egyelőre nincs hír. A lángok mintegy 230 négyzetkilométernyi területen tomboltak. Kétezer ember kimenekítettek.

A tüzet emberi gondatlanság okozta, őrizetbe vettek egy 52 éves dán férfit, Jesper Joergensent, aki beismerte, hogy tiltott helyen rakott tüzet, ezért vádat emeltek ellene, de másért is el fogják marasztalni, időközben ugyanis az is kiderült, hogy engedély nélkül tartózkodik az Egyesült Államokban.

Colorado államban tucatnyi helyen pusztít erdőtűz. A hatóságok a múlt héten adtak ki figyelmeztetést arról, hogy a rendkívül szárazság és a nagy meleg kedvez az erdőtüzeknek. Erdőtüzek tombolnak egyébként Kalifornia északi részén és Oregon államban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.