Programajánló

A Balaton élővilágának kutatásával ismerkedhetnek az érdeklődők Tihanyban

A nyílt napon pénteken 10 órától a Balaton madárvilágáról, 14 órától pedig a Balaton vízminőségének analitikai módszerekkel való vizsgálatáról tartanak ismeretterjesztő előadást.

2018.07.03 05:44MTI

A Balaton élővilágával és annak kutatásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének pénteki nyílt napján Tihanyban - közölte a szervezet tudományos főmunkatársa az MTI-vel.

Takács Péter elmondta: az érdeklődő gyermekek és felnőttek a tihanyi limnológiai intézet parkjában a parti öv halaival - például süllővel, csukával vagy balinnal -, valamint a szemmel látható úgynevezett makrogerinctelen szervezetekkel és a terepi vizsgálatok során használt eszközökkel ismerkedhetnek meg pénteken 9 és 16 óra közt.

A laboratóriumban a szerves mikroszennyezők vizsgálati módszereit, illetve a tó mikroszkopikus növényi és állati szervezeteit ismertetik, de lesz geomorfológiai, paleolimnológiai és jeges bemutató is.

A nyílt napon pénteken 10 órától a Balaton madárvilágáról, 14 órától pedig a Balaton vízminőségének analitikai módszerekkel való vizsgálatáról tartanak ismeretterjesztő előadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.