Tűzhányó

Ilyen pusztítást végzett a Fuego Guatemala déli részén

Előtte és utána.

2018.06.05 17:15ma.hu

A guatemalai Fuego tűzhányó kitörése véget ért – jelentették vulkanológusok. A Fuego 16 órán át lövellte magából a mérgező fekete füstöt, forró köveket és hamut, amellyel gyakorlatilag a környékén található összes falvat elpusztította. Hivatalos jelentések szerint az áldozatok száma 60 fölé emelkedett. A tűzoltók és mentők folyamatosan keresik a lehetséges túlélőket a vastag hamuréteg alatt - írta az EuroNews.

Négy évtizede nem láttak hasonló pusztítást a latin-amerikai Guatemalában.

Az államfő, Jimmy Morales ellátogatott több menedékhelyre, hogy találkozzon a túlélőkkel. A kormány rendkívüli állapotot és három napos gyászt hirdetett.

A hatóságok több ezer embert evakuáltak a térségből, sokan légzési nehézségekkel küzdenek a mérgező gázok miatt, voltak, akiknek csontjuk tört az égből lezuhanó kövek miatt.

A Fuego Latin-Amerika legaktívabb vulkánja, az év elején egyszer már kitört, de az alig volt érzékelhető volt a vasárnapi pusztításhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.