Tűzhányó

Pokolian forró salak és fojtó hamu Guatemalában - videó csak erős idegzetűeknek

Menekül a lakosság Guatemalában, ahol az elmúlt fél évszázad leghevesebb vulkánkitörése zajlik.

2018.06.04 18:59ma.hu

Fojtogató hamufelhő és törmeléktenger elől menekülnek a lakosok a guatemalai fővárostól nem messze, az ország délnyugati részén, miután kitört a Fuego bazaltvulkán. Ennek jellegzetessége, hogy nem vörösen izzó lávát, hanem forró gázokat és kőtörmeléket ont magából.

Noha a kitörésnél sok mindenkinek sikerült elmenekülnie, többen odavesztek, mivel nem vették észre, hogy a folyam betört a kukoricaföldekre, őket betemette a salak.

Az Euronews szerint a mentést a hadsereg is segíti, az államfő teljes készültséget rendelt el. Egész települések tűntek el pár óra alatt - eddig 25 halottat találtak, egyes források több száz sebesültről beszélnek.

A videón szereplő idős férfi, akit szintén belepett a sár, és arcát már maszk takarta, azt mondta az őt kérdezőnek, hogy nézzen rá, ez nem szorul magyarázatra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.