Már a vízben elpusztulhattak

Tizenkét óriás ámbráscet sodródott partra Új-Zélandon

A 12 óriás bálna pusztulása fejtörést okoz a szakértőknek.

2018.05.28 13:37MTI
hirdetés

Tizenkét óriás ámbráscet sodródott partra Új-Zélandon, szakemberek szerint az állatok valószínűleg már a vízben elpusztultak.

A 12-14 méter hosszú tengeri emlősök az Északi-sziget Kaupokonui partvidékének közelében vetődtek szárazföldre az elmúlt napokban - közölte hétfőn az ország tengervédelmi hivatala (DOC).

Feltételezik, hogy a 12 állat - valamennyien hímek, egyazon csordából - már a vízben elpusztult. A tizenkét tetem közül nyolcat még csütörtökön fedeztek fel a sziget nyugati partjainak egy nehezen megközelíthető részén, négyet vasárnap.

Új-Zélandon előfordul, hogy cetek egész csoportjai keverednek a partokra, ám az nagyon ritka, hogy a hatalmas testű ámbráscetekkel történik ilyesmi.

A 12 óriás bálna pusztulása fejtörést okoz a szakértőknek. Mintákat vettek csütörtökön a tetemekből, az eredményekre még várni kell.

Eddig egyetlen állatot sem temettek még el, kettőt előkészítettek, remélik, hármat sikerül a héten elföldelni - mondta Des Williams, a hivatal szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.