Megemlékezés

Így emlékeztek meg Csernobilban a nukleáris katasztrófáról - képek

32 évvel ezelőtt, április 26-án következett be a világ egyik legborzalmasabb nukleáris balesete Csernobil közelében.

2018.04.27 06:41ma.hu

A csernobili atomerőmű-baleset 32 éve történt. Hatására 150 000 km2-nyi terület vált sugárszennyezetté, ahol 8 millió ember élt. Életük és életterük még hosszú éveken át magán viseli a katasztrófa nyomait. A romok eltakarítására máig nincs megoldás. Így emlékeztek meg az áldozatokról és a mentést végzőkről.

Csernobil 32 év után is kísért

32 évesek lettek azok, akik a csernobili atomkatasztrófa napján születtek. 1986-ban hiába próbálták eltitkolni, hogy Ukrajnában felrobbant a reaktor, a baleset és a hatalmas erejű pusztítás az egész világot érintette. A mai napig nem lehet pontosan felmérni Csernobil következményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.