Világvége

Rendkívül elkeserítő, mit találtak az elpusztult cet gyomrában

A kutatók kiderítették, mi végzett egy fiatal ámbráscettel.

2018.04.11 16:54ma.hu
hirdetés

Közel két hónappal ezelőtt vetett partra a víz egy hatalmas, ám fiatal ámbráscetet Spanyolország déli részén. Az állat már nem élt, a kutatók megpróbálták kideríteni, mi végzett idejekorán az emlőssel.

A boncolás során megdöbbentek, mikor az emésztőrendszert nyitották meg. Majdnem 30 kiló műanyag szemetet szedtek ki a gyomrából és a beleiből. A majdnem 10 méter hosszú állat tele volt zacskókkal, kötél és üvegdarabokkal, de volt benne víztartály is. A felkavaró felvételeket a Twitteren is megosztották.

Nem csoda, hogy ennyi szemét miatt olyan hasűri fertőzést kapott a szerencsétlen ámbráscet, hogy belepusztult - nem kis fájdalom közepette, ugyanis képtelen volt a felhalmozódott hulladékot kiüríteni, kegyetlen kínok között élhette mindennapjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.