Világvége

Van egy kis gond a sóval - nem is kicsi - videó

Tele van ugyanis műanyag mikroszemcsékkel...

2018.04.02 20:42ma.hu
hirdetés

A mikroszemcsék öt milliméternél kisebb műanyagdarabkák. Mint kiderült, már nem csak az ivóvízben, a levegőben, hanem a világ minden táján a tengeri só is tartalmaz ilyen mikroszemcséket. Ezek az apró részecskék ott vannak Franciaországtól Kínán át Amerikáig.

Legalább 12,7 millió tonna műanyag kerül a Föld vizeibe évente. Ez annyi, mintha minden percben betolnánk az óceánokba egy teherautónyit. Hiába az újrahasznosítás, egyszerűen nem tudnak lépést tartani a termeléssel.

A tudósok 21-féle asztali sót vizsgáltak, mindegyikben volt műanyag. A fizikai problémákon túl a Bisphenol A mérgezés a leggyakoribb baj amit okoz.

Mindazonáltal, pontosan nem lehet tudni, milyen hatással van a műanyag az emberi testre, mivel nincs konrtollcsoport, azaz olyan emberek, akik mentesek lennének a szennyeződéstől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.