Állat

Több mint 150 cetet vetett partra a tenger Ausztráliában - fotó

Több mint százötven cetet vetett partra a tenger a nyugat-ausztráliai Hamelin-öbölben, a halászati hatóság emiatt pénteken lezárta a strandot és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.

2018.03.23 08:53ma.hu

A Perthtől háromszáz kilométerre délre fekvő partszakaszt elővigyázatosságból zárták le, mert félő, hogy a tetemek cápákat csalogatnak a térségbe.

A partra vetett tengeri emlősök - többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin - csaknem fele kimúlt. Segítők a még életben lévő ceteket igyekeztek visszatolni őket a vízbe.

A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin egyaránt megtalálható a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Egy kifejlett példány akár hétméteresre is nőhet, a súlya a három tonnát is elérheti.

A Hamelin-öbölben 2009-ben is több mint nyolcvan cet vetődött partra és múlt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.