Árvíz

Bolíviát egy hajszál választja el a katasztrófától

Az árvizek miatt országszerte már 85 ezer ember volt kénytelen elhagyni lakhelyét.

2018.02.25 13:56MTI
hirdetés

A bolíviai kormány a katasztrófahelyzet meghirdetését mérlegeli, miután az árvizek miatt országszerte már 85 ezer ember volt kénytelen elhagyni lakhelyét.

Javier Zabaleta védelmi miniszter szombaton a fővárostól, La Paztól északra fekvő, árvíz sújtotta Guanay települést kereste fel, ahol segélyeket osztott. Elmondta, hogy a La Nina légköri jelenségek keltette árvizekben eddig nyolcan meghaltak, több ezer épület megsemmisült, hidak, utak mentek tönkre, akárcsak a termés a földeken.

A kormány február 7-én szükségállapotot rendelt el, hogy a helyi és a regionális kormányzatok hozzájussanak a központi pénzalapokhoz, amiből segélyeket oszthatnak a károsultaknak. A katasztrófahelyzet meghirdetése további költségvetési alapok felszabadítását jelentené.

Bolívia mind a kilenc tartományából érkezett jelentések szerint 17 ezer család maradt fedél nélkül, hat régióban nagyon súlyos a helyzet.

A La Nina a Csendes-óceán nyugati részén felmelegíti a tengerfelszínt, egyidejűleg az óceán keleti részén, a dél-amerikai partok előtt lehűti a tengervizet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.