Világvége

Erőteljes földrengés rázta meg Tajvant

A Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földmozgás hatalmas károkat okozott.

2018.02.06 18:34ma.hu
hirdetés


A Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földmozgás mindössze 15 kilométer mélyről pattant ki. Az épületekben, utakban komoly károk keletkeztek, a katonaság menti az embereket a romok alól. Gázszivárgás, áramkimaradás szintén sújtja a térséget.

A rengés következtében Hualien városában beomlott a Marshal Hotel földszintje, és a hatóságok attól tartanak, hogy akár 30 ember is a romok között rekedhetett. Egy másik szálloda, a Beautiful Life Hotel épülete teljes egészében megdőlt.

Csak ma 19-szer rázkódott meg Tajvannak ezen a része, Hualien partja.

Február 4-én egy 6,1-es erősségű földmozgást mértek, amelynek epicentruma mindössze 10 kilométer mélyen volt. Számos utórengést regisztráltak a geológusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.