Járvány

Tömeges delfinpusztulás: fekélyek borítják az állatok testét

Alig egy hónap alatt több mint 100 elpusztult szürke delfin vetődött partra Rio de Janeiro térségében. Egyelőre nem tudni, miért pusztultak el az állatok.

2018.01.11 06:04ma.hu
hirdetés

December közepe óta naponta 4-5 delfintetem vetődik partra, a Science Alert híre szerint a helyi populáció veszélyben van, már több mint 10 százaléka áldozatául esett a titokzatos járványnak.

A tudósok mintákat vettek az elhullt állatokból, hogy megpróbálják megállapítani a tömeges pusztulás okát.

Feltehetően valamilyen kórokozó miatt pusztulnak az állatok, ugyanis a hímeket és a nőstényeket is érinti, fiatal egyedek, borjak is vannak közöttük. A tetemek soványak és szemmel látható bőrelváltozás figyelhető meg rajtuk.

Ha nem sikerül kideríteni, mi okozza a járványt, illetve megakadályozni, a delfinpopuláció alaposan megtizedelődhet. Január végére ígértek a szakemberek teszteredményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.