Brutális időjárás

Denevérkölykök ezreit pusztíthatta el a Sydney-ben tomboló hőség

Denevérkölykök ezreit pusztíthatta el az Ausztráliában tomboló hőség, Sydney egyik városrészében a fákról potyogtak a tetemeik.

2018.01.09 11:57MTI

Vasárnap, amikor Sydney volt a Föld legforróbb városa, állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült repülő rókák megmentéséért.

Voltak kölykök, amelyek a fán lógva pusztultak el, több száz a talajra zuhanva - mondta a Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown nevű jótékonysági szervezet egy szóvivője.

A 47,3 Celsius-fokos forróságban a fáradhatatlan önkéntesek fecskendőkkel igyekeztek folyadékot juttatni a fiatal emlősök szervezetébe, hogy megakadályozzák a kiszáradásukat.

"Főként a legfiatalabb repülő rókák vesztek oda százával. A tetemek összeszámlálásakor derül majd ki, hogy akár ezrek is elpusztulhattak. A kifejlett állatok árnyékot kerestek távolabb, a kölykök így egyedül maradtak" - mondta a szóvivő.

"Valójában elevenen megfőttek. A hőség az agyukat forralta fel annyira, hogy a viselkedésük zavarossá vált" - magyarázta Kate Ryan, a szervezet denevérszakértője.

A repülő rókát, Ausztrália legnagyobb denevérét a "sebezhető fajok" közé sorolják és a helyi törvények védik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.