Egy ember meghalt

Újabb földrengés rázta meg Iránt

Egy ember meghalt, 97-en megsérültek egy újabb földrengésben, amely szerda éjjel történt Iránban, a főváros közelében.

2017.12.21 12:34MTI

A földrengés epicentruma a Teherántól mintegy 40 kilométerre fekvő Malardban volt. Az 5,2 erősségű földmozgást bő tucatnyi utórengés követte. A halálos áldozat egy nő, aki a feltételezések szerint éppen gépkocsit vezetett, amikor nagy sziklatömbök zuhantak a kocsijára – jelentette az ISNA iráni hírügynökség.

A teheráni lakosok pánikszerűen rohantak ki házaikból, médiaértesülések szerint eközben történtek a sérülések. Több százezren töltötték az éjszakát az utcákon, újabb nagy erejű földrengéstől tartva. A hatóságok szerint a földrengés nem okozott károkat.

Irán nagy törésvonalak mentén fekszik. A földrengésveszély Damoklesz kardjaként függ a közel 8,5 millió teheráni lakos feje felett. Novemberben egy 7,2-es erősségű földmozgásban több mint hatszázan haltak meg az ország nyugati részén. 2003-ban egy 6,6-os erősségű földrengés romba döntötte Bam történelmi városát, és 26 ezer ember halálát okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.